Pilates. Zo kom jij uit die winterdip!

Door: Ingrid van Deel

Pfff. Heb je ook last van een winterdip? Heb je niet zoveel zin meer in sporten in deze donkere tijden, moeite om van de bank af te komen? Heb je rugklachten? Dit zijn allemaal redenen om eens te beginnen met Pilates. 

Zeker in de wintertijd valt het ons op dat mensen meer zitten en minder bewegen. Dit kan allemaal negatieve gevolgen hebben voor je lichaam en uiteindelijk ook voor je geest. Naast dagelijkse beweging, zoals fietsen en wandelen, is het heel goed om ook iets te doen aan het verbeteren van je houding en sterker te worden. De kans op bijvoorbeeld lage rug- of nek/schouderklachten is dan stukken kleiner en je voelt je uiteindelijk fitter. Pilates is de perfecte aanvulling op je dagelijkse beweging.  

Pilatesoefeningen helpen bij het verbeteren van je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Tijdens de les train je vooral het ‘centrum’ van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, is dat goed voor je gewrichten. Hierdoor krijg je minder last van je lichaam. Het centrum bestaat uit de spieren die je dagelijks bij vrijwel alles gebruikt.    

Pilates is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Oefeningen worden gecontroleerd en rustig uitgevoerd, zodat iedereen ze op eigen tempo kan doen. 

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met een Pilates? Dan ben je van harte welkom bij Fysiotherapie De Commissaris. De lessen worden gegeven op dinsdagavond om 19:00 en 20:00 uur en op woensdagochtend om 9:00 uur.

Fysiotherapie De Commissaris werkt met strippenkaarten. Een strippenkaart kost 70 euro en is geldig voor tien lessen. Mocht je een keer niet kunnen, dan betaal je dus ook niet. Wil je Pilates eens proberen? Bel dan naar 0522-255555.