Geriatrie fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Zij heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur.

De geriatriefysiotherapeut verbetert het lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft men zo zelfstandig mogelijk in het dagelijkse functioneren.

De geriatriefysiotherapeut draagt zorg voor preventie, adviseert en begeleidt gezinsleden, mantelzorgers en andere zorgverleners.
De geriatriefysiotherapeut begeleidt je verder wanneer je ontslagen wordt uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum en geeft advies wanneer je afhankelijk wordt van hulpmiddelen, bijvoorbeeld als men slecht ter been is.
De geriatriefysiotherapeut geeft bovendien informatie over valpreventie.

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg