Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe je geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor je is. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet je van advies op maat. Je herkent hem/haar aan het NVFS trademark.

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoelt zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. Ook werkt hij veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met de arbodiensten van bedrijven.

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kun je jouw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkom je herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met jouw trainer. Bovendien zal je merken dat het een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die jou als sporter benadert.

Bron: sportzorg.nl

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg