Elleboog

Heb je een stijf of pijnlijk gevoel bij het bewegen van je elleboog? Elleboogklachten kunnen erg lang duren en het is belangrijk om te weten wat je kunt doen om het zo snel mogelijk te laten herstellen.

Het ellebooggewricht is de verbinding van je onderarm en je bovenarm.

De meeste mensen hebben weleens gehoord van een “tennisarm”, een “golferselleboog” en in wat oudere terminologie een “muisarm”. Door acuut of langdurig intensief gebruik kunnen de pezen overbelast raken en dan vooral op de plek waar ze aanhechten op het bot van de elleboog.

De bewegingen van de elleboog hebben een directe relatie met die van je pols en je nek. Heb je daar een bewegingsprobleem, dan kan dit ook zorgen voor overbelasting bij je elleboog. Bij problemen vanuit je nek kan de pijn uitstralen naar de elleboog en lijkt het dus dat je een elleboog blessure hebt.

Voordat je behandeld wordt, onderzoeken we je elleboog. Het onderzoek richt zich op het vinden van de oorzaak van de klachten. Hierbij kunnen we, indien nodig, echografie gebruiken. Op basis van de resultaten van het onderzoek zullen we een behandeling voorstellen waarbij we best evidence, eigen ervaring en jouw wensen meenemen.

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg