Nek

Nekpijn kan zich uiten in het zwaar en moe aanvoelen van de nek en een bewegingsbeperking. De wervels en de spieren in je nek zorgen ervoor dat je je hoofd kunt bewegen. Deze moeten dus sterk en flexibel zijn. De spieren moeten samenwerken in de beweging en stabilisatie van de nek. Wanneer dat niet goed verloopt kunnen je spieren gespannen, vermoeid en dus pijnlijk aanvoelen.

De zenuwen die vanuit de wervelkolom komen, sturen ons lijf aan. De zenuwen die vanuit de nek komen, sturen de armspieren aan en zorgen ervoor dat je met je arm en hand kan voelen. Een probleem van je nek kan dus ook zorgen voor klachten in je armen of handen en daarom onderzoeken we dat ook.

Wat verder belangrijk kan zijn bij nekklachten is hoe je conditie is,  bijvoorbeeld of je stress hebt want ook dat kan leiden tot nekklachten. Met de behandeling willen we de flexibiliteit van de wervelkolom optimaliseren en ook de spierspanning. Vervolgens leren we je hoe je dit in het dagelijks leven in de praktijk kan brengen.

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg