Longtherapie (Corona, COPD)

Onze geriatrie fysiotherapeuten zijn de uitgelezen specialisten om je te behandelen als je longklachten hebt. Ook hebben zij zich gespecialiseerd in de revalidatie na Corona/COVID 19.

Hart- en vaatziekten en ziekten van de longen en luchtwegen komen heel veel voor. Iedereen kent wel iemand die een aandoening aan het hart of longen heeft.

Deze aandoeningen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en beperken het aantal gezonde levensjaren. Het zijn dan ook twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen en COPD (chronische aandoening van de luchtwegen). Onze fysiotherapeuten zijn deskundig om jou te helpen. Onder andere bij het op peil brengen of verbeteren van je conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken en –tempo. Door de diverse oefeningen krijgt u het gevoel meer controle te hebben over uw aandoening. Fysiotherapie helpt je om uw levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen.

In samenwerking met andere disciplines bieden wij de beste zorg voor jou en je omgeving.