Echografie

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Wij beschikken over een uitermate geavanceerd echosysteem. Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en je de behandeling te geven die daarbij hoort. Eventueel kunnen we je doorverwijzen naar de huisarts of specialist. Als je bij ons in behandeling bent, kunnen we gedurende het behandeltraject het herstel volgen door tijdens deze periode af en toe echografisch onderzoek te doen.

Wat heeft echografie te bieden

Echografie biedt tegen lage kosten een niet belastende methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens een echo-diagnostisch onderzoek kan de patiënt aangeven wanneer en bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die hij ziet.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden

  • Ontstekingen
  • Rupturen
  • Vochtophopingen
  • Dislocaties
  • Cysten
  • Laesies

Wat is de toegevoegde waarde in de praktijk

Het gebruik van echografie heeft als doel visueel inzicht te krijgen in het vermeende ziektebeeld van de patiënt. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee het juiste behandelplan worden gestart. Tijdens de behandelingen kan men met behulp van echografie regelmatig visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Indien nodig kan de behandeling tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Advertorial De Commissaris

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg