Lage rug

Van de Nederlandse bevolking heeft 60 tot 90 procent wel eens last van rugklachten. Wij zien als fysiotherapeuten dus ook vaak mensen met lage rugpijn.
De onderrug moet goed kunnen bewegen, daarom zitten er wervels die gewrichten met elkaar vormen en hebben we tussenwervelschijven. De wervels beschermen ook de zenuwbanen die vanuit de hersenen door je hele lichaam lopen.

De zenuwen die vanuit de wervelkolom komen sturen ons lijf aan. De zenuwen die vanuit de onderrug komen sturen de beenspieren aan  en zorgen ervoor dat je met je benen en voeten kan voelen. Een probleem van je onderrug kan dus ook zorgen voor klachten in je benen of voeten en daarom onderzoeken we dat ook.

Lage rugpijn kan zich op verschillende manieren uiten, zoals stijfheid, pijn, uitstraling naar het been of beide benen. Uit het klachtenpatroon kan de therapeut opmaken wat er onderzocht moet worden en wat vervolgens de beste behandeling is.

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg