Moeite om van de bank af te komen, geen zin in sporten en rugklachten? Probeer eens Pilates

Door: Ingrid van Deel 

Pfff. Heb je ook last van een dipje in deze coronatijd? Heb je niet zoveel zin meer in sporten, moeite om van de bank af te komen? Heb je rugklachten? Dit zijn allemaal redenen om eens te beginnen met Pilates. 

Zeker in coronatijd valt het ons op dat mensen meer zitten en minder bewegen. Dit kan allemaal negatieve gevolgen hebben voor je lichaam en uiteindelijk ook voor je geest. Naast dagelijkse beweging, zoals fietsen en wandelen, is het heel goed om ook iets te doen aan het verbeteren van je houding en sterker te worden. De kans op bijvoorbeeld lage rug- of nek/schouderklachten is dan stukken kleiner en je voelt je uiteindelijk fitter. Pilates is de perfecte aanvulling op je dagelijkse beweging.  

Pilatesoefeningen helpen bij het verbeteren van je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Tijdens de les train je vooral het ‘centrum’ van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, is dat goed voor je gewrichten. Hierdoor krijg je minder last van je lichaam. Het centrum bestaat uit de spieren die je dagelijks bij vrijwel alles gebruikt.    

Pilates is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Oefeningen worden gecontroleerd en rustig uitgevoerd, zodat iedereen ze op eigen tempo kan doen. 

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met een Pilates? Dan ben je van harte welkom bij Fysiotherapie De Commissaris. In verband met de coronamaatregelen kunnen wij nog geen fysieke les aanbieden. Je hebt wel de mogelijkheid om elke week een online les te volgen op YouTube. Deze les is gratis te bekijken en wordt gegeven door mij, Ingrid van Deel. Zodra ik weer ‘in het echt’ mag starten, ben je welkom op dinsdagavond om 19.00 uur of 20.00 uur.  

Fysiotherapie De Commissaris werkt met strippenkaarten. Een strippenkaart kost 60 euro en is geldig voor tien lessen. Mocht je een keer niet kunnen, dan betaal je dus ook niet. Wil je Pilates eens proberen? Neem contact op en ik laat je weten zodra ik gaan starten met de lessen. 

CONTACTFORMULIER

Vul deze in als je wil dat ik contact met je opneem zodra de lessen weer starten