De Zorgverzekeraar

De laatste maand van het jaar

 

Het is zo’n cliché, maar toch is het zo. De tijd is voorbij gevlogen. Bart en ik zijn in januari samen in de maatschap gekomen en inmiddels bijna één jaar verder. Vele keuzes zijn er gemaakt het afgelopen jaar, zoals een nieuw telefoonsysteem, de aanschaf van een echografie-apparaat, ons klaar maken voor de Plus-audit in 2015, vanaf 2015 werken in een nieuw agenda systeem. Zo zijn er in december vaak ook nog vele keuzes te maken voor iedereen. Gas/water/licht, de zorgverzekering.

 

Zorgverzekering, wat zullen we daarmee doen?

Ook ik heb 2 weken geleden eens bekeken welke zorgverzekering het beste bij me past. Dit heb ik gedaan via de website van independer. Er kwam er één duidelijk naar voren als de best passende. Nou, laat ik dan eens kijken naar de polisvoorwaarden. Jammer, die waren nog niet bekend. Dus er is nog geen keus gemaakt. De zorgverzekeraars kwamen in 2014 rijkelijk laat met het bekend maken van de premie, waardoor de consument nog een maand de tijd heeft om van polis en/of zorgverzekeraar te veranderen. De basisverzekering kun je veranderen tot 1 februari 2015, echter moet je dan wel je huidige verzekering opzeggen voor 1 januari 2015.

 

Veranderen?

Waarom zou je van polis en/of zorgverzekeraar willen veranderen? Omdat je nu niet naar de arts en/of ziekenhuis en/of fysiotherapeut kunt waar je heen zou willen, omdat er medische selectie wordt toegepast, omdat er een beperkte dekking is. De grootste zorgverzekeraar van onze regio heeft er een leuke reclamespot over op televisie. Diezelfde zorgverzekeraar zorgt ervoor dat mensen met Parkinson en etalagebenen (Claudicatio Intermittens) vanaf juli 2015 alleen nog maar bij een fysiotherapeut behandeld kunnen worden die in het Parkinsonnet of Claudicationet zit. Maar ja, ze laten geen fysiotherapeuten meer toe in het Parkinsonnet. Al heb je de beste classificaties. Dus wees alert als je hier zelf mee zit of een familielid of bekende van je. Indien degene tevreden is over de behandelaar kan degene overwegen om over te stappen. Zie foto.

Trouwens, overstappen loont vaak, want een nieuwe klant krijgt meestal korting. Dit is in allerlei branches zo. We zitten in een recessie en dan ben je toch blij als je bijvoorbeeld per maand 10 euro kunt besparen. Met een simpele overstap heb je 120 euro op jaarbasis bespaard.

 

Fysiotherapie in 2015

Kwa pakketten veranderd er niet veel als je het vergelijkt  met 2014. Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt af van je zorgbehoefte en het risico dat je loopt op een aandoening.
Sport je of beweeg je intensief dan is er altijd een kans dat je een blessure oploopt en fysiotherapie nodig hebt. Ook als je vaker last hebt van je spieren of gewrichten zal je mogelijk een beroep moeten doen op de fysiotherapeut.
Heb je geen klachten, leef je gezond en beweeg je niet intensief dan is de kans dat je fysiotherapie nodig hebt een stuk kleiner. Toch kan het altijd gebeuren dat je onverwacht een beroep moet doen op de fysiotherapeut. Bijvoorbeeld na een ongelukje tijdens het klussen in huis of een ongelukkige val. Het kan ook zijn dat je zo veel zit en zo weinig beweegt dat je daardoor klachten krijgt en ons nodig hebt.
Zonder aanvullende verzekering betaal je de kosten voor fysiotherapie zelf. Een reguliere behandeling fysiotherapie kost circa € 28 – € 40,-. Je zult dus de afweging moeten maken: fysiotherapie zelf te betalen als er iets gebeurt of een (maandelijkse) premie betalen voor een aanvullend pakket met een dekking voor fysiotherapie.

 

Succes met je keuze en op naar 2015!

 

Gemma

Fysiotherapie de Commissaris

www.fysiodecommissaris.nl

info@fysiodecommissaris.nl

Telefoon: 0522 – 25 55 55