SpartaNova

SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van UGent en VUB. Hun missie is de sportwetenschap in de praktijk brengen, door de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters te vertalen in een tool voor experts. Enkele clubs die er al mee werken zijn: Ajax, Manchester United, NOC NSF, Cub Brugge, Wielerbond Vlaanderen, Tennis Vlaanderen en nog vele meer.

Via partnerships met academische partners kan SpartaNova continu nieuwe onderzoeksinzichten en veldexpertise integreren, zodat het platform voortdurend evolueert en bijgeschaafd wordt.

De onderelen van Spartanova zijn Prevention en Rehab.

Prevention
– Screening van risicofactoren voor specifieke letsels binnen uw sport
– Volg een persoonlijk trainingsprogramma met foto en video

Hoe goed ken je je eigen zwakke punten – en wat kan je eraan doen? Op basis van een korte of uitgebreide sportspecifieke screening zal je SpartaNova Expert een letselrisicoprofiel opmaken en je adviseren over de beste manier om te trainen en je risico te verminderen. Log in op je eigen online account, zoek je risicoprofiel en trainingsprogramma op en communiceer met je expert. Elke risicofactor die getest wordt kan thuis bijgetraind worden met een minimum aan materiaal.

Rehab
– Veilige sporthervatting na een letsel
– Testing gebaseerd op het nieuwste onderzoek over letselspecifieke revalidatie
– Directe communicatielijn met de fysiotherapeut tijdens je revalidatie

Een letsel oplopen is één ding, maar elke sporter weet hoe frustrerend het is om nadien terug op niveau te raken. Onze rehab module helpt je je favoriete sport terug op te nemen op een veilige manier en vermindert de kans op een nieuwe tegenslag. Met duidelijke rapportering van je vooruitgang, evidence-based testing en de juiste oefeningen ben je snel weer op het goede spoor, vol vertrouwen en met een optimale conditie.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op en wij geven verdere uitleg.

 

Hieronder recensies van (top) sporters die de testen hebben ondergaan.

Arianna Hartono
Mijn naam is Arianne Hartono, ik ben 19 jaar en ik kom uit Meppel. Ik begon met tennis op mijn zesde en ik heb er sindsdien nog alle plezier in. Van jongs af aan heb ik altijd met de top van Nederland mee kunnen draaien. Met de Nationale Jeugd Kampioenschappen eindigde ik dus ook vaak bij de laatste 4. Op latere leeftijd ben ik veel gaan reizen naar het buitenland om hoog op de internationale ranglijst te eindigen. Ik ben o.a. naar Turkije, Thailand, Noorwegen en Marokko geweest. Uiteindelijk eindigde ik bij de top 250. Hierdoor kreeg ik de kans om  na de middelbare school naar een universiteit in Amerika te gaan om te studeren en te tennissen. Het afgelopen jaar heb ik dus ook aan de University of Mississippi gestudeerd en gespeeld. De Amerikaanse sportcultuur zorgt ervoor dat ik, naast een universitaire studie, ook op topniveau kan blijven tennissen. Ik train dus ook 18 uur per week en speel veel wedstrijden in verschillende plaatsen. Momenteel zijn mijn doelen gericht op mijn avontuur in Amerika, waar ik maximaal 4 jaar zal verblijven. Daarna hoop ik de kans te krijgen om veel internationale toernooien te spelen en de wereldtop te bereiken. Als topsporter is het van groot belang dat er ook preventief kan worden getraind, aangezien de kans op blessures met de tijd toeneemt. De SpartaNova biedt hiervoor de oplossing. Deze series van specifieke testen heb ik als erg nuttig en zeer leerzaam ervaren. Niet alleen heb ik mijn lichaam beter leren kennen, maar ook heb ik een manier gevonden om het te beschermen tegen eventuele toekomstige klachten. Ik ben erg dankbaar voor de mogelijkheid die Fysiotherapie De Commissaris mij heeft gegeven om mij te helpen om gezond en fit te blijven.