Epte

Epte is een therapievorm bedoeld voor de behandeling van (chronische) tendinopathieën die niet herstellen met andere therapievormen. Denk hierbij aan o.a. de fascia plantaris (o.a. hielspoor), achillespees, kniepees, tenniselleboog en schouderpezen.

Praktisch gezien bestaat de behandeling uit enkele sessies waarbij je onder echogeleiding een naald in de aangedane pees brengt waarbij je middels echografie de plaats bepaald. Vervolgens wordt hier een laag gedoseerde stroom op gezet. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die het herstel van de pees stimuleren.

Een Epte electrolyse behandeling is overigens niet een op zichzelf staande therapievorm. Het wordt gecombineerd met een daarop afgestemd evidence based oefenprogramma. De combinatie van Epte electrolyse met oefeningen is een hele krachtige waarmee zelfs heel vervelende hardnekkige peesblessures goed te behandelen zijn.

 

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg