CrossFit Meppel

Geblesseerd en sporten

Onze fysiotherapeuten Walter, Lieke en Gemma hebben samen met Sierk en Jos van CrossFit Meppel alle oefeningen aangepast, zodat geblesseerden kunnen opbouwen in belasting. Bij de CrossFit worden de oefeningen en Workouts Of the Day (WOD’s) al aangepast op 3 niveaus en er zijn dus nog 3 niveaus daaronder die leiden tot meedoen met het lichtste niveau van CrossFit Meppel.

Zwanger en blijven of starten met sporten

Ook hiervoor zijn de oefeningen aangepast. Tevens zijn er diverse filmpjes te vinden op ons YouTube-kanaal https://www.youtube.com/channel/UCIXe2qLIXgc6DgS80JQkVRw?view_as=subscriber

Wat is CrossFit?

CrossFit is een intensieve manier van trainen, waarbij sprake is van veel afwisseling. Dit fitnessprogramma richt zich op kracht- en conditietraining. CrossFit bestaat uit constant variërende, functionele bewegingen die worden uitgevoerd op hoge intensiteit. Naast het feit dat CrossFit een zeer effectieve manier van trainen is, is het vooral een lifestyle. Een lifestyle die lichaam en geest op een positieve manier kan beïnvloeden en die bijdraagt aan een algeheel gezondere levensstijl.

CrossFit Training

CrossFit training bestaat dus uit een aantal aspecten die deze manier van trainen maken tot wat hij is.

Functionele bewegingen: Onze maatschappij is niet bepaald ingericht op het stimuleren van de bewegingspatronen die al vanaf onze geboorte in ons zitten als mens. Denk aan bewegingen zoals rennen, springen, squatten, klimmen, gooien of voorwerpen optillen en verplaatsen. Steeds vaker zitten we de hele dag op kantoor waarna we op de bank ploffen. Bij CrossFit training komen al deze functionele bewegingen keer op keer terug. Zo merk je ook in je dagelijkse leven dat je fitter wordt en kun je steeds meer vertrouwen op een goed ontwikkelde fysieke én mentale gesteldheid.

Constante variatie: Elke dag doe je een andere workout. Dit wordt ook wel Workout of the Day (WOD) genoemd. Het idee achter CrossFit is dan ook dat er geen specialisaties zijn. Wat je namelijk wilt voorkomen is een eenzijdige fysieke ontwikkeling. Je wilt algeheel fit worden, waarbij je voorbereid bent op elke situatie of taak die je tegenkomt. Train for the unknown! Workouts binnen CrossFit variëren dus. In tijd, aantal herhalingen, gewicht en bewegingen.

Hoge intensiteit: Een CrossFit training zal er elke keer voor zorgen dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Iedereen zal op zijn eigen niveau de intensiteit van een workout ervaren. Zogeheten ‘High Intensity Training’ is de effectiefste manier om op elk gebied fitter te worden.

Beginnen met CrossFit

Het mooie van deze manier van trainen is dat iedereen kan beginnen met CrossFit. Maar een ervaren atleet en iemand die net begint met sporten zijn toch überhaupt niet te vergelijken? De behoeften van beide personen zullen verschillen in niveau, maar niet in het soort behoefte. Daarom is CrossFit voor iedereen. De trainingen zijn volledig schaalbaar en dus aan te passen aan ieder niveau. De programmering van de workouts blijft hetzelfde, maar het niveau wordt per persoon bepaald.

Populaire onderwerpen

Ervaringen van onze patiënten

marnix-bakker

Een jonge frisse praktijk met veel kennis van zaken en open voor nieuwe behandelmethodes, daarnaast vriendelijk en kundige fysio's Marnix Bakker

Vriendelijkheidsgehalte, behandelingen en service zijn uitstekend. Gewoon een gouden team Geert de Jonge

geert-de-jonge.jpg